Plněné telecí
400 g telecího masa, hořčice, olej, 1 cibule, 150 g hub, pepř, sůl, 2 vejce, zelená petrželka, 20 g hladké mouky
Jak na to:Omyté maso překrojíme tak, aby vznikl velký řízek, který trochu naklepeme. Na oleji zpěníme cibuli nasekanou nadrobno, přidáme očištěné, umyté a pokrájené houby, pepř, sůl a pomalu dusíme. Potom přimícháme rozšleháme vejce, posekanou zelenou petrželku a necháme vychladnout. Připravený řízek potřeme hořčicí, náplní, svineme, převážeme bílou nití, dáme na vymazaný pekáč, podlijeme vodou a v troubě pomalu pečeme. Upečené vyjmeme a zbavíme nitě. Šťávu zaprášíme moukou a necháme přejít varem. Maso nakrájíme na plátky, upravíme na mísu a polijeme šťávou.
Podobné recepty:Telecí řízky po boloňsku, Telecí panenka v sýrovém těstíčku, Telecí kotlety na modenský způsob, Dušená telecí, Telecí karbanátky