Slepičí polévka s mrvencami

Potřebujeme:

450 g slepice, 150 g kořenové zeleniny, 1 menší cibule, 1 stroužek česneku, kousek zelené papriky, sůl, 5 zrnek pepře, vegeta, petrželová nať nebo pažitka
Mrvance: 1 vejce, 150 g hrubé mouky, sůl

Jak na to:

Omyté maso vložíme do 1,5 litru studené vody a necháme přejít varem. Přidáme očištěnou nakrájenou kořenovou zeleninu, umytou celou cibuli, osolíme a vaříme doměkka. Maso vyjmeme, vykostíme, nakrájíme a vložíme zpět do polévky. Přidáme papriku, ochutíme vegetou a krátce povaříme. Podáváme s mrvancami, posypanou nakrájenou petrželkou nebo pažitkou. Mrvance: Z vejce a hrubé mouky vypracujeme tuhé těsto, nastrouháme na hrubém struhadle a vaříme v osolené vodě 3 min. Scedíme a propláchneme vodou.

Podobné recepty:

Slepičí polévka, Řecká slepičí polévka s vejcem, Vietnamská slepičí polévka, Vaječná - rajčatová polévka, Fazolová polévka s houbami