Vietnamská slepičí polévka
1 masitou slepici, 200 g rýžových nudlí, zázvor, badyán, skořici, muškátový ořech, 1 cibuli, mladá cibulka, sušená cibule, fazolové klíčky
Jak na to:Slepici vaříme asi jednu hodinu a 15 minut. Když slepice začne vřít je třeba ztišit oheň na minimum. Do vývaru přidáváme a pečenou cibuli. Když je slepice uvařená, tak ji z vývaru vyjmeme ven a vykostíme ji, přitom kosti vložíme zpět do vývaru. Maso, zejména slepičí prsa nakrájíme na tenké plátky. Dokud se vývar dokončí připravíme si rýžové nudle (široké) tak, že je namočíme do vlažné vody a ovar je vroucí vodou před podáváním. Na pánvi blanšírujeme sušenou cibuli s klíčky. Na připravené nudle naskládáme nakrájené slepičí prsa, které posypeme klíčky a cibulí a nadrobno nakrájenou natí mladé cibulky. Polévka se podává horká.
Podobné recepty:Slepičí polévka, Řecká slepičí polévka s vejcem, Vaječná - rajčatová polévka, Vietnamská polévka s masovými kuličkami, Vietnamská polévka z vepřových žeber