Fazolová polévka s houbami
sušené houby, 3 brambory, Gombasecká nebo maďarskou klobásu, fazole, uzené koleno, 2 cibule, 10 hřebíčků, vegetu, feferonku, sůl, mrkev, sušené švestky, slepičí bujón, šlehačku, mouku, koňak
Jak na to:Uvaříme uzené koleno a maso pak nakrájíme na malé kostičky. Maso vaříme ve dvou vodách.
První vylijeme a do druhé po uvaření masa dáme vařit předtím namočenou fazole, slepičí bujón, nakrájenou klobásku, celou cibuli napíchaný hřebíčkem, sůl, vegetu, feferonku, mrkev nakrájenou na malé kostičky, také brambory, sušené švestky nakrájené na čtvrtiny a namočené houby.
Po uvaření polévku zahustíme smetanou smíchanou s moukou. Po přidání smetany vaříme dokud polévka nezačne vřít. Podáváme tak, že na talíř nalijeme asi 1 lžíci koňaku, a pak dáme polévku.
Na polévku ještě můžeme nastříhat čerstvou zelenou řeřichu. Podáváme s chlebem.
Fazolová polévka s houbami a vejcem, Fazolová polévka s houbami, Bulharská fazolová polévka Čorba, Fazolová polévka, Moravská fazolová polévka