Fazolová polévka s houbami

Potřebujeme:

sušené houby, 3 brambory, Gombaseckou nebo maďarskou klobásu, fazole, uzené koleno, 2 cibule, 10 hřebíčku, vegetu, feferonku, sůl, mrkev, sušené švestky, slepičí bujón, šlehačkovou smetanu, mouku, koňak

Jak na to:

Uvaříme uzené koleno a maso pak nakrájíme na malé kostičky. Maso vaříme ve dvou vodách.
První vylijeme a do druhé po uvaření masa dáme vařit předtím namočenou fazole, slepičí bujón, nakrájenou klobásku, celou cibuli napíchaný hřebíčkem, sůl, vegetu, feferonku a mrkev nakrájenou na malé kostičky. Také přidáme brambory, sušené švestky nakrájené na čtvrtiny a namočené houby.
Po uvaření polévku zahustíme smetanou smíchanou s moukou. Po přidání smetany vaříme, dokud polévka nezačne vřít. Podáváme tak, že na talíř nalijeme asi 1 lžíci koňaku, a pak dáme polévku.
Na polévku ještě můžeme nastrouhat čerstvou zelenou řeřichu. Podáváme s chlebem.

Podobné recepty:

Fazolová polévka s houbami a vejcem, Fazolová polévka s houbami, Bulharská fazolová polévka Čorba, Fazolová polévka, Moravská fazolová polévka