Pirohy plněné cuketou a piniovými oříšky
700 g hladké mouky, 4 vejce, sůl, bílý pepř, 0,4 dcl olivového oleje, 800 g cukety, 2 cibule, 100 g piniových oříšků, 2 stroužky česneku, 4 konzervy loupaných rajčat, strouhaný parmezán
Jak na to:Na oleji osmažíme cibuli s nasekanými piniovými oříšky, česnekem, solí a s nastrouhanou cuketou. Necháme vychladnout. Mouku smícháme s vejci, se špetkou soli, s olivovým olejem a bílým pepřem. Vypracujeme těsto, které rozválíme a vykrajujeme z něj kolečka. Na každé dáme cuketovou nádivku, slepíme a vaříme ve vroucí osolené vodě. Mezitím dáme na olej nadrobno nasekanou cibuli, česnek, přidáme oloupaná rajčata i se šťávou, osolíme, přidáme bylinky a zredukujeme. Pirohy podáváme s rajčatovou omáčkou a strouhaným parmazánem.
Podobné recepty:Grilovaný španělský salát s jablky a piniovými oříšky, Krušnohorské pirohy, Brynzové pirohy plněné uzeným masem, Plněné pirohy, Pirohy s nivou