Krušnohorské pirohy

Potřebujeme:

500 g měkkého tvarohu, 500 g polohrubé mouky, cibuli, sádlo, mléko, pepř, sůl

Jak na to:

Náplň: Uvařené brambory necháme vychladnout, oloupeme, rozmačkáme na kaši a smícháme s 250 g tvarohu. Osolíme, opepříme.
250 g tvarohu smícháme s mlékem a osolíme. Mouku smícháme s vodou až vznikne těsto. Osolíme, opepříme.
Z těsta vyválíme plát a skleničkou vykrajujeme malé placky. Na placky klademe náplň a prohnutím vytvoříme pirohy. Na pánvičce na sádle dozlatova osmažíme nakrájenou cibulku (cibule musí být hodně, čím více, tím lépe) Pirohy vaříme ve vroucí vodě. Hotové pirohy vyplouvají nahoru. Scedíme a necháme okapat.
Potom pirohy dobře promícháme s cibulkou. Pirohy obalené cibulkou namáčíme do "smetánky" a jíme rukama. Zapíjíme kyselým mlékem.

Podobné recepty:

Pirohy s nivou, Pirohy s nivou, Kežmarské pirohy, Bramborové pirohy, Pirohy