Grilovaný španělský salát s jablky a piniovými oříšky

Potřebujeme:

červená čekanka, lollo červený a zelený salát, jablka, ocet balsamico, vegeta, olivový olej, cukr práškový, piniové oříšky, čerstvé žampiony nebo houby, čerstvá chřest

Jak na to:

Saláty natrháme na menší kousky, posypeme vegetou, pokapeme olejem a balsamico, zlehka promícháme a uložíme na talíř. Jablka nakrájíme na měsíčky, odstraníme jádřinec, obalíme je v moučkovém cukru a krátce grilujeme, do okamžiku, dokud cukr neskaramelizuje. Položíme na salát. Chřest očistíme, spaříme olivovém oleji a také přidáme do salátu. Posypeme piniovými oříšky, které jsme krátce a na sucho ogrilovali. Podáváme s toastovaným chlebem.

Podobné recepty:

Koláč s piniovými oříšky a jablky, Pirohy plněné cuketou a piniovými oříšky, Lilkový salát s citrónem, Grilovaný ananas, Španělský rybí salát