Lilkový salát s citrónem
4.5.2008
1 lilek (cca 600 g), 4 lžíce olivového oleje, nastrouhaná kůra a šťáva z 1 citrónu, 2 lžíce opláchnutých kaparů, 12 vypeckovaných oliv, 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky, sůl, čerstvě mletý černý pepř.
Jak na to:Lilek nakrájíme na kostičky, ve velké pánvi rozpálíme olivový olej a lilky na něm 10 minut smažíme doměkka. Poté jej odmastíme pomocí papírového ubrousku a zlehka posolíme. Lilek nasypeme do velké mísy, promícháme s citrónovou šťávou a kůrou, kapary, olivami, sekanou petrželkou, osolíme a opepříme.
Podáváme s osmaženými piniovými oříšky, nastrouhaným parmezánem a křupavým chlebem.
Lilkový salát, Lilkový salát, Lilkovy salát, Lilkový salát, Luřecí salát s jablkem