Brynzové pirohy plněné uzeným masem

Potřebujeme:

300 g brynzy, 300 g hrubé mouky, 2 vejce

Jak na to:

Maso umeleme. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme umleté ​​maso, za stálého míchání krátce osmahneme. Necháme vychladnout. Z mouky, brynzy a vajec vypracujeme těsto, které vyválíme na plát silný asi 5 mm. Plát nakrájíme na čtverce o velikosti asi 8x8 cm. Na každý položíme lžičku mletého masa. Čtverec přeložíme na polovinu tak, aby vznikl trojúhelník. Okraje přitlačíme vidličkou. Vaříme v osolené vodě asi 10 min. Hotové pirohy přelijeme smetanou.

Podobné recepty:

Brynzové pirohy, Brynzové pirohy, Brynzové pirohy, Krušnohorské pirohy, Zelné palačinky s uzeným masem