Brynzové pirohy
14.5.2012
500 g hrubé mouky, 3 brambory, 400 g brynzy, slaninka, zakysaná smetana, sůl
Jak na to:V slupce uvařené brambory zbavíme slupky a rozmačkáme s brynzou. Z mouky a vody připravíme těsto, které rozválíme. Na polovinu těsta klademe lžičkou nádivku v pravidelných odstupech. Přikryjeme druhou polovičkou těsta a nakrájíme rádýlkem. Pirohy vaříme ve vroucí osolené vodě. Když vyplavou nahoru vyjmeme je, opláchneme studenou vodou, uložíme na mísu, posypeme zbytkem brynzy s rozmíchanou kysanou smetanou a polijeme osmaženou slaninou.
Podobné recepty:Brynzové pirohy, Brynzové pirohy, Brynzové pirohy plněné uzeným masem, Krušnohorské pirohy, Brynzové pirohy