Plněné pirohy

Potřebujeme:

4 porce
200 g brambor uvařených ve slupce, 1 cibuli, 100 g žampionů, 120 g sójového granulátu, 1 vejce, 250 g polohrubé mouky, 2 lžíce zakysané smetany, olej na smažení, pepř, sůl

Jak na to:

Na troše oleje osmahneme nadrobno posekanou cibuli, přidáme očištěné žampiony pokrájené na plátky a sójový granulát. Ochutíme solí, pepřem a smažíme asi 10 min.
Uvařené a oloupané brambory ostrouháme na jemném struhadle, osolíme, přidáme vejce, smetanu a tolik mouky, aby vzniklo vláčné těsto, které se nelepí na ruce. Rozválíme ho na tloušťku 2 mm a nakrájíme na čtverce 8 x 8 cm.
Po vychladnutí nádivku klademe do každého čtverce, okraje dobře přitiskneme a smažíme na oleji z obou stran. Vyjmeme a necháme okapat na papírové utěrce. Podáváme s kysaným zelím.

Podobné recepty:

Krušnohorské pirohy, Brynzové pirohy plněné uzeným masem, Plněné pirohy, Pirohy plněné cuketou a piniovými oříšky, Pirohy s nivou