Marinované vepřové kare

Potřebujeme:

1,5 až 2 kg vepřového kare
Marináda: 4 PL obyčejné hořčice, 2 lžíce citronové šťávy, 2 PL olivového oleje, 1 KL soli, 1/2 lžičky zeleného pepře a 1/2 lžičky mleté ​​červené papriky, sušená nebo čerstvá bazalka a provensálské koření (bylinky celkem za 1 kávovou lžičku ), prolisovaný česnek alespoň 4 stroužky

Jak na to:

Odkostěné maso nakrájíme na 1,5 cm silné plátky a potřeme marinádou z obou stran, kterou jsme si připravili vymíchání výše uvedených surovin. Marinované kotlety dáme na chladné místo odpočívat, nejlépe přes noc nebo minimálně na 4 hodinky.
Když už je uhlí na grilu připravené, řízky poklademe na rošt a grilujeme z každé strany. Ugrilované maso podáváme se salátem, chlebem, ...

Podobné recepty:

Vepřové karé v bramborovém těstíčku, Skalolezecké karé, Vepřové karé na víně, Přelétavý motýl z vepřového karé, Vepřové karé na kysaném zelí