Vepřové karé na kysaném zelí

Potřebujeme:

1/2 kg kysaného zelí, 700 g vykostěného karé, 300 g tvrdého sýru Eidam, 2 vejce, 1 zakysaná smetana, 1 bílý jogurt, vegeta, sůl, jako příloha opékané brambory

Jak na to:

Na dno vymazaného plechu dáme kysané zelí. Na ni naskládáme plátky vepřové kotlety, které se dříve deset hodin marinovalo ve směsi připravené ze smetany, vajec, jogurtu, vegety a soli. Do plechu vlijeme i zbytek marinády. Vše pečeme pětadvacet minut. Na závěr maso posypeme nastrouhaným sýrem a necháme ještě pár minut zapékat. Podáváme s opékanými bramborami.

Podobné recepty:

Brambory v kysaném zelí, Kuře na kysaném zelí, Kuře na kysaném zelí, Vepřové karé v bramborovém těstíčku, Kuře na kysaném zelí