Vepřové karé na červeném víně

Potřebujeme:

4 plátky vepřového karé bez kosti, 2 vejce uvařená natvrdo, 125 ml červeného vína, 125 ml hovězího vývaru, 20 ml koňaku, 1 kyselejší jablko, 10 plněných zelených oliv, 50 g nasekaných mandlí, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 cibule, 3 PL olivového oleje, mouka, špetka skořice, pepř, sůl

Jak na to:

Jablko spolu s cibulí a okapanými olivami nakrájíme, smícháme s mandlemi, dochutíme pepřem a mletou skořicí. Do odblaňeného masa uděláme hlubokou kapsičku a naplníme ji připravenou masou. Otvor uzavřeme, maso potřeme mletým pepřem, osolíme a obalíme v mouce. Krátce z obou stran orestujeme na oleji, podlijeme horkým vývarem a vínem. Zakryté dusíme asi 10 min. Maso vyjmeme a odložíme na teplé místo. Omáčkový základ převaříme, vmícháme rajčatový protlak a koňak. Hotovou omáčkou přelijeme maso a dekorujeme nakrájeným, na tvrdo uvařeným vejcem.

Podobné recepty:

Vepřové karé na víně, Vepřové karé v bramborovém těstíčku, Skalolezecké karé, Přelétavý motýl z vepřového karé, Vepřové karé na kysaném zelí