Telecí na hříbkách
27.6.2012

500 g telecího masa, 500 g smetany, 300 g hříbky, 1 cibule, 5 brambor, 300 g mrkve, 100 g hrášku, 1 sklenice červeného vína, pepř a sůl
Jak na to:Nakrájíme brambory a rozložíme je na vymazaný plech. Pečeme 10 min při teplotě 200'C. Mezitím nakrájíme maso na tenké proužky a osolíme. V hrnci osmahneme cibuli vložíme hříbky, osolíme, opepříme a vaříme do změknutí. Přilijeme pohár červeného vína, když je maso měkké, vlijeme smetanu a necháme vřít 10 minut. Na předpečené brambory dáme hrášek, na kolečka nakrájenou mrkev, maso, zalijeme omáčkou, osolíme, opepříme a pečeme dalších 40 minut.
Podobné recepty:Telecí řízky po boloňsku, Telecí panenka v sýrovém těstíčku, Telecí kotlety na modenský způsob, Dušená telecí, Telecí karbanátky