Kachní stehna kung pao
17.7.2012
2 kachní stehna, 800 g koření Kung pao, 1 pohár oleje, 2 mrkve, 2 cibule, 1 stroužek česneku, 100 g pórku, 1 ledový salát, 3 rajčata, 50 g jarní cibulky, 1 pohár bazalkového octa, ½ l červeného vína, sůl, pepř, 1 feferonka
Jak na to:Stehna osolíme a opepříme. Spolu s česnekem a pokrájenou cibulí osmažíme na oleji. Přidáme ocet a necháme chvíli vařit. Do vody dáme koření kung - pao a vaříme přibližně 7 - 8 minut. Zeleninu nakrájíme po délce a přidáme ke kachním stehnům. Přidáme víno a vaříme 10 minut. Pak přidáme kung - pao a necháme vařit ještě asi 5 minut.
Salát použijeme jako oblohu.
Vegetariánské kung-pao, Kachní stehna na balzamikovým octě, Pikantní pečené kachní stehna, Kachna s kiwi, Kachní stehna v šolete