Telecí s česnekem a rajčaty
½ kg telecího masa z kýty, 100 g šunky, 100 g uzené slaniny, 1 cibule, 4 rajčata, 1 stroužek česneku, 1 dl bílého vína, hladká mouka, citrónová šťáva, olej, pepř, sůl
Jak na to:Maso omyjte, osušte, nakrájejte na řízky. Mírně naklepeme, osolíme a obalte v hladké mouce. Řízky opečte na rozehřátém oleji z obou stran a vyberte. Ve výpeku osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu, přidejte cibuli, rajčata, prolisovaný česnek, pepř a přikryté chvíli dusíme. Potom přidejte opečené maso, podlijeme vínem a přikryté ho poduste doměkka. Během dušení maso obracejte a podlévejte. Nakonec ochuťte citronovou šťávou. Šunku nakrájejte na drobné kostičky, přidejte k masu a krátce povařte. Podávejte s těstovinami.
Podobné recepty:Telecí žebírka s banány a rajčaty, Telecí medailonky, Telecí řízky po boloňsku, Telecí panenka v sýrovém těstíčku, Telecí kotlety na modenský způsob