Telecí žebírka s banány a rajčaty
4 telecí žebírka (mohou být i řízky z kýty), 2 – 4 Chiquita banány (ne přezrálé, nejlépe jemně žluté se zelenými špičkami), 2 – 4 rajčata, sůl, bílý pepř, olej na pečení, 100g máslo vývar
Jak na to:
Naporcovaná telecí žebírka osolíme, jemně opepříme a opečeme na oleji po obou stranách – cca 2 min. Vyjmuté maso ze šťávy odložíme do tepla.
Oloupané Chiquita banány rozkrojíme po délce a opečeme krátce na tuku a šťávě z masa po obou stranách. Po opečení banánů stejný postup opakujeme i s rajčaty, která jsme si nakrájeli na kolečka. šťávu poté ještě ochutíme máslem a zalijeme připraveným vývarem. Vše krátce povaříme.
žebírka položíme na talíře, které jsme si předehřáli. Pokládáme je střídavě s banány a rajčaty, na závěr zalijeme šťávou. Nejvhodnější přílohou je rýže basmati.
Čas na přípravu: 45 minut
Počet porcí: 4
Veronská telecí žebírka, Medové žebírka, Jehněčí žebírka na bylinkách, Vepřová žebírka na grilu, Žebírka na čokoládě