Grilované telecí kotlety na hrášku
600 g telecího vykostěného karé, 40 g másla, 400 g zeleného hrášku, trochu cukru, 10 g hladké mouky, petrželka, kari koření, sůl, olej, alobal (alobalové miska)
Jak na to:Odležené vykostěné kotlety omyjte, osušte ubrouskem, pokrájejte na řízky, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme kari kořením, pokapeme olejem a nechte v chladu odležet.
Na rozpuštěné máslo dejte čerstvý, zmrazený nebo konzervovaný hrášek, osolte, přidejte trochu cukru a duste. Když je hrášek měkký, poprašte ho moukou, trochu podlijeme horkou vodou nebo hovězím vývarem. Přidejte nasekanou petrželku a chvíli spolu duste.
Odležené řízky poklademe na alobal (alobalové misku), položte na rozehřátý grilovací rošt a grilujte z každé strany 4 min.
Na mísu upravte udušením hrášek, hotové řízky a vše polijte odkapanou šťávou. Podávejte z rýží.
Telecí kotlety na modenský způsob, Telecí medailonky, Grilované kotlety Bordeaux, Grilované vepřové kotlety na pomerančích, Telecí kotletky s parmezánem