Grilované vepřové kotlety na pomerančích
4 vepřové kotlety, 1 PL sójové omáčky, 2 lžíce medu, 2 pomeranče, 2 lžíce oleje, 2 lžičky na jemno nakrájené mladou celerovou nať, olej na potření roštu
Jak na to:Kotlety zlehka naklepeme, mírně osolíme, opepříme na okrajích několikrát nařízněte, aby se při pečení nekroutily. Potřete je sójovou omáčkou, olejem a posypte celerovou natí. Maso rozložte na rozehřátý grilovací rošt potrénovat olejem a grilujte z každé strany 3 min. Med, pokrájenou dužinu a šťávu z 1 pomeranče promíchejte. Směsí potřete maso a znovu grilujte z každé strany ještě 2 min. Kotlety před podáváním obložte tenkými plátky dobře omytého pomeranče.
Podobné recepty:Vepřové kotlety na pomerančích, Křehké vepřové kotlety, Grilované kotlety Bordeaux, Vepřové kotlety po normandský, Zapečené kotlety s olivami