Vepřové kotlety na pomerančích

Potřebujeme:

4 vepřové kotlety, 2 pomeranče, 3 jarní cibulky, 3 PL kečupu, 100 ml kuřecího vývaru, muškátový oříšek, sůl, máslo, olej

Jak na to:

Kotlety naklepeme, posypeme solí a nastrouhaným muškátovým oříškem. V pánvi zahřejeme olej s máslem a kotlety opečeme z obou stran. Nastrouháme kůru z 1 pomeranče a odložíme bokem. Pomeranče očistíme, jednu dužinu nakrájíme na kostičky a druhou na kolečka. Cibulky nadrobno nasekáme a osmahneme na oleji a másle až zesklovatí. Přidáme kečup, vývar, pomerančovou kůru, kostky pomeranče a povaříme. Kotlety přelijeme omáčkou a ozdobíme kolečky pomeranče. Podáváme s bramborami uvařenými ve slupce.

Podobné recepty:

Grilované vepřové kotlety na pomerančích, Křehké vepřové kotlety, Vepřové kotlety po normandský, Zapečené kotlety s olivami, Vepřové kotlety na hořčici