Vepřové kotlety na hořčici
5.4.2012
4 vepřové kotlety, lžíce oleje, 20 g másla, 50 g cibule, 2 lžíce hořčice, 2 kyselé okurky, 1/4 bujónu, drcený kmín, sůl
Jak na to:Kotlety zlehka naklepeme, osolíme a posypeme kmínem. Do pánve dáme olej, přidáme máslo, rozpálíme a z obou stran opečeme kotlety. Vyložíme je na talíř.
Ve výpeku orestujeme cibuli, přidáme hořčici a na kolečka pokrájené okurky. Potom přilijeme tolik vody, aby vznikla středně hustá omáčka, kterou dochutíme bujónem.
Nakonec do omáčky vložíme kotlety a dobře prohřejeme. Podáváme s opékanými bramborami na cibulce a se zeleninou.
Vepřové s jablky na hořčici, Nakládané vepřové kotlety, Křehké vepřové kotlety, Námořnické kotlety, Vepřové kotlety po normandský