Telecí kotletky s parmezánem
5 telecích kotlet, 4 cibule (nakrájená nadrobno), 3 lžíce másla, 200 ml bílého vína, 1 lžička sójové omáčky, sůl dle chuti, špetka mletého kmínu a mletého pepře, 4 lžíce nastrouhaného parmezánu, voda na podlití
Jak na to:Kotlety omyjeme, vykostíme, naklepeme, osolíme, opepříme a okmínujeme. V hrnci na rozpuątěném másle kotlety prudce po obou stranách opečeme. Pak je vyjmeme a na zbylém másle zpěníme nakrájenou cibuli. Vložíme zpět kotlety, podlijeme vínem, mírně vodou a dusíme doměkka. Z měkkých kotlet necháme vydusit vodu, dochutíme sójovou omáčkou a dle chuti osolíme. Hotové kotlety posypeme strouhaným parmezánem.
Podáváme se smaženými bramborovým hranolky.
Jehněčí kotletky v krustě, Slavnostní kotlety, Grilované jehněčí kotletky s bazalkou, Telecí řízky po boloňsku, Myslivecké kotletky