Telecí na smetaně

600 g telecího stehna, 1 cibule, 200 g žampionů (mohou být i jiné houby), 200 ml bílého vína, 200 ml smetany, 1 lžíce hladké mouky, mletý bílý pepř, sůl, olej
Jak na to:Omyté maso pokrájejte na menší kousky, osolte a prudce opečte na rozehřátém oleji. Opečené maso ochuťte mletým bílým pepřem, chvíli poduste, vyjměte z pánve a odložte na předehřátý talíř.
Ve výpeku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky pokrájené žampiony. Podle chuti osolte a opepřete. Duste, dokud se tekutina neodpaří, pak přilijte víno a ještě chvíli poduste.
Ve smetaně rozkvedlejte mouku, vlijte ji do omáčky a za stálého míchání povařte. Když omáčka zhoustne, odstavte ji a vložíme do ní udušené maso. Podávejte s těstovinami nebo noky, ozdobené sekanou petrželkou.
Telecí řízky po boloňsku, Telecí panenka v sýrovém těstíčku, Telecí kotlety na modenský způsob, Dušená telecí, Telecí karbanátky