Zapečené vepřové karé s nádivkou a zeleninou

19.10.2012
Potřebujeme:

4 plátky vepřového karé, 100 g kuřecích jater, 2 vejce, 2 rohlíky, 100 g tvrdého sýra, vegeta, petrželová nať, pepř, sůl, olej

Jak na to:

Plátky masa naklepejte, z obou stran posypte vegetou a z každé strany prudce opečte na horkém oleji přibližně 1,5 min.
Omytou kuřecí játru nakrájejte na nudličky, orestujte na oleji asi 3 min. a posypte sekanou petrželkou. Jedno vejce uvařte natvrdo, oloupejte ho a nakrájejte nadrobno. Rohlíky pokrájejte na drobné kostičky. Játra, vejce a rohlíky rozmíchejte, přidejte syrové vejce, směs okořeňte, osolte a dobře promíchejte.
Do vymazaného pekáče položte plátky masa, na každý dejte kopeček nádivky, pekáč zakryjte alobalem a dejte péct do vyhřáté trouby. Podávejte posypané nastrouhaným tvrdým sýrem. Pečte přibližně 25 min.

Podobné recepty:

Skalolezecké karé, Vepřové karé v bramborovém těstíčku, Vepřové karé na víně, Přelétavý motýl z vepřového karé, Vepřové karé na kysaném zelí