Telecí pikantní směs

Potřebujeme:

600 g telecího masa z kýty (nakrájené na nudličky), půl lžičky mletého pepře, 1-2 lžíce hladké mouky, 4 lľíce oleje, 2 lžíce másla, 2 cibule (nakrájené nadrobno), 300 g čerstvých ľampionů (očištěné, nakrájené na plátky), 200 ml bílého vína, 200 ml smetany ke šlehání

Jak na to:

Maso omyjeme, osuąíme, nakrájíme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Na rozpáleném oleji prudce opečeme, vyjmeme, dáme do mísy a uložíme na teplé místo. Na zbylém oleji osmahneme nakrájenou cibuli a žampióny, zalijeme vínem a krátce podusíme. Pak přidáme smetanu a za stálého míchání dusíme až omáčka zhoustne. Do omáčky vložíme zpět maso, promícháme a za stálého míchání dusíme aľ omáčka zhoustne. Do omáčky vložíme zpět maso, promícháme a prohřejeme. Nakonec dle chuti osolíme.
Podáváme s bramborovými smaženými hranolky.

Podobné recepty:

Telecí řízky po boloňsku, Telecí panenka v sýrovém těstíčku, Telecí kotlety na modenský způsob, Dušená telecí, Telecí karbanátky