Slepičí polévka s rýží

Potřebujeme:

1 slepice, 2 cibule, 3 mrkve, 2 stonky řapíkatého celeru, 2 listy kadeřavé kapusty, 1 tenký pórek, 1 stroužek česneku, 1/2 červené kapie, petrželová nať, sůl, uvařená rýže

Jak na to:

Slepici uvařit spolu s oloupanou cibulí (vcelku) ve slané vodě do měkka. Vývar přecedit a naběračkou zvrchu odstranit přebytečný tuk. Maso obrat a pokrájet na kostičky.Mrkev, celer, pórek a kapustu pokrájet na nudličky, přidat k vývaru a společně vařit, dokud zelenina nezměkne.Potom přidat prolisovaný česnek a na kostičky nakrájenou papriku. Ještě chvíli povařit.Nakonec přidat na kostičky pokrájené maso a nadrobno nasekanou petrželovou nať.Polévku podávat s vařenou rýží (po čerstvém uvaření mám rýži zvlášť, do hrnce s polévkou jí vmíchám až vychladne).

Podobné recepty:

Řecká slepičí polévka s vejcem, Slepičí polévka, Vietnamská slepičí polévka, Vaječná - rajčatová polévka, Fazolová polévka s houbami