Slepičí polévka

Potřebujeme:

celá slepice, nové koření, celý pepř, sůl, mrkev, celer, petržel, kapustička, porek, petrželová a celerová nať
na noky: vajíčko a dětská krupička

Jak na to:

Slepici dáme do studené vody, přidáme zeleninu, koření a necháme tahem vařit klidně čtyři pět hodin, nesmí vařit a doléváme vodu. Scedíme. Maso obereme, kdo nemá rád rozvařenou zeleninku, může nastrouhat syrovou a dát do přecezeného vývaru krátce povařit. Uděláme si noky, do hrníčku rozklepneme vajíčko, zasypeme krupičkou a lžičkou do polévky vykrajujeme nočky. Přidáme petrželovou a celerovou nať.

Podobné recepty:

Slepičí polévka, Řecká slepičí polévka s vejcem, Vietnamská slepičí polévka, Vaječná - rajčatová polévka, Fazolová polévka s houbami