Živánské žebírko
21.9.2011
600 g vepřového kotletu, sůl, pepř, olej, 100 g uzené slaniny, 1 cibule, 1 lžíce kečupu, mletá červená paprika, 2 lžíce leča, 1 dcl červeného vína
Jak na to:Z masa nasekáme žebírka, naklepeme, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji opečeme po obou stranách. Do výpeku dáme na kostičky nakrájenou slaninu, chvíli osmahneme, přidáme očištěnou, na kolečka nakrájenou cibuli a spolu smažíme. Pak přidáme kečup, mletou červenou papriku, lečo, víno, sůl a pepř. Necháme chvíli povařit. Opečené maso přelijeme šťávou a podáváme s opékanými bramborami.
Podobné recepty:Srbské žebírko, Malé ryby na způsob Živánske, Staroslověnském pochoutka, Dušená mrkev s masem, Vepřové žebírka