Dušená mrkev s masem
23.5.2014
800 g mrkve, 80 g slaniny, 500 g vepřového bůčku nebo žebírko, 250 g malých cibulí, 1-2 stroužky česneku, sůl, pepř, troška cukru, 1 větší pórek
Jak na to:Mrkev oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na tenká kolečka, slaninu na malé kostičky a maso na větší kostky. Cibulky pouze oloupeme.
Slaninu na pánvi rozpustíme, přidáme maso a po všech stranách opečeme.
Přidáme cibuli a jemně nakrájený česnek. Přidáme nakrájenou mrkev, osolíme, opepříme, přidáme cukr a na mírném ohni 20 minut pod pokličkou dusíme.
Mezitím očistíme pórek, nakrájíme ho na tenká kolečka, omyjeme a přidáme k masu. Ještě chvíli podusíme.
Dušená mrkev s vepřovým masem, Dušená mrkev, Dušená mrkev na francouzský způsob, Dušená mrkev s uzeným tofu, Asijské nudle