Dušená mrkev
28.1.2011
750 gramů mrkve, sůl, 50 gramů másla, 20 gramů cukru, 20 gramů cibule, 20 gramů mouky, zelená petrželka, pepř
Jak na to:Očištěnou a omytou mrkev nakrájíme na jemné nudličky a dáme ji dusit na osmaženou drobně nakrájenou cibulku s cukrem. Poté ji osolíme a když se vlastní šťáva vydusí, posypeme ji sekanou zelenou petrželkou, zaprášíme moukou, podlijeme a mrkev udusíme do měkka. Před podáváním ji opepříme. Pokud máme starší mrkev, tak ji připravujeme skoro stejně, jen vynecháme cukr.
Podobné recepty:Dušená mrkev na francouzský způsob, Dušená mrkev s vepřovým masem, Dušená mrkev s uzeným tofu, Dušená jehněčí kýta, Dušená mrkev s masem