Dušená mrkev na francouzský způsob

25.10.2011
Potřebujeme:

2 kg mrkvi, 1,5 dcl oleje, mletou skládkou papriku, pepř, 4 stroužky česneku, 2 dcl smetany na vaření, sůl

Jak na to:

Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka silné asi 5 mm. Orestujeme ji na oleji, přidáme mletou papriku, promícháme, podlijeme troškou vody a pomalu na mírném ohni přikryté, dusíme do měkka a osolíme. Když je mrkev celkem měkká přidáme pepř, prolisovaný česnek a smetanu. Promícháme a ještě povaříme. Podáváme jako přílohu k pečenému nebo dušenému masu.

Podobné recepty:

Dušená mrkev, Hovězí maso dušené na francouzský způsob, Kuře na francouzský způsob, Dušená mrkev s vepřovým masem, Dušená mrkev s uzeným tofu