Vepřové žebírka

Potřebujeme:

600 g vepřového žebírka, 50 ml rybí omáčky, 50 ml ústřičné omáčky, 500 ml rýžového vína, 1 cibule, 1 PL kečupu, 1 PL sójové omáčky, 1 KL cukru, 1 KL zázvoru 1 KL rozmačkaného česneku, skořice, hřebíček, bílý pepř , škrob, olej

Jak na to:

Žebírko marinujeme v rýžovém víně, sójové, ústřičné a rybí omáčce. Po odstátá žebírka vysmažíme v horkém oleji a dáme stranou. Na oleji orestujeme cibulku, česnek, čerstvý zázvor a přidáme rýžové víno spolu se všemi omáčkami, které byly použity na marinádu. Vše zalijeme masovým vývarem a po převržení přidáme cukr, bílý pepř, skořici a hřebíček. Do vařící se omáčky vložíme osmažené žebírka a necháme vařit asi 30 min. Servírujeme se zeleninovou oblohou.

Podobné recepty:

Medové žebírka, Slavnostní vepřové žebírka, Žebírka na čokoládě, Oravská kapustnica, Jehněčí žebírka na bylinkách