Srbské žebírko

Potřebujeme:

žebírko nebo 80 dkg karé, 1 malé lečo, Solamyl, cibule, olej, sůl, vegeta, pepř

Jak na to:

Maso si naklepeme, jemně nasolíme a na kořeníme. Osmahneme na rozpáleném oleji z obou stran, tak aby maso trochu zhnědly. Potom ho přendáme do hrnce a na výpeku osmažíme dozlatova cibulku. Maso zalijeme vodou, přidáme opražené cibuli a dusíme dokud maso nezměkne. Pak přidáme lečo, dochutíme vegetou a ještě chvilku dusíme asi 5 min. Nakonec si rozmícháme asi 2 KL Solamylu s troškou vody a vlijeme do masa, šťáva pěkně zhoustne a ještě jednou převařte.
Jako přílohu doporučujeme bramborovou kaši s do křupavá osmaženou cibulkou a tatarkou.

Podobné recepty:

Srbske brambory, Živánské žebírko, Staroslověnském pochoutka, Dušená mrkev s masem, Srbské rohlíky