Srbské rohlíky
1 kg hladké mouky speciál, 1/2l mléka, 1 dcl vody, 2 PL cukru, 2 KL soli, 2 dcl oleje, 2 kostky droždí
Náplň: maková, ořechová, tvarohová, povidlové
Do mléka s cukrem rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Do mouky přidáme sůl, vodu, olej a po vykynutí kvásek. Vypracujeme hladké těsto (nejlépe v kuch.robote) a hned rozdělíme na 6 bochánků. Každý prohněteme a necháme pod utěrkou kynout 35 min. Mezitím si obvyklým způsobem připravíme libovolnou nádivku. Pak bochánky vyválíme na kruh o průměru asi 25 cm, rozkrojíme na 8 trojúhelníků a plníme nádivkou. Rohlíky stáčíme od širší části k užší. Dáme na plech vyložený mastným papírem. Rohlíky natřeme sladkým mlékem a na každý dáme za malou lžičku másla (Hery). Pečeme hned ve vyhřáté troubě.
Podobné recepty:Rohlíky se sýrem, Makulienky, Rohlíky s tvarohem, Zapečené rohlíky, Zapékané rohlíky