Staroslověnském pochoutka
10.5.2012
0,5 kg syrových brambor, 100 g hrubé mouky, 100 g kysaného zelí, 100 g oravské slaniny, sůl, mletá červená paprika, 1 menší cibule, pepř, kmín, 300 g vepřového karé
Jak na to:Z nastrouhaných brambor a mouky uděláme těsto. Do vařící slané vody házíme halušky. Po uvaření vyndáme. Mezitím na pánvi smažíme na menší kousky nakrájenou slaninu a cibuli. Přidáme opláchnutou a na menší kousky pokrájené zelí, osolíme, opepříme. Přidáme uvařené noky a dobře promícháme. Žebírko naklepeme a natřeme pastou, kterou připravíme z lžíce oleje, utřeného česneku, soli, pepře a papriky. Maso usmažíme a položíme na zelné strapačky.
Podobné recepty:Bílá pochoutka, Kukuričková pochoutka, Česneková pochoutka, Harlekýn, Marcipán