Hovězí roláda na červeném víně
400 g hovězího zadního, 1 cibule, olej, 300 g čerstvých žampionů, 3 vejce, 1 kapii, pepř, 2 dc l červeného vína, 1 PL hořčice, 2 vejce na obalování, hladká mouka, strouhanka, 2 lžíce másla, zmrazená zelenina, 1 PL vegety
Jak na to:Hovězí plát omyjeme, osušíme a tence vyklepeme. Posolíme, opepříme, potřeme hořčicí a nádivkou. Svineme a svážeme kuchyňskou nití. V pekáči zahřejeme olej, roládu opečeme z obou stran, podlijeme červeným vínem a ve vyhřáté troubě dusíme doměkka. Žampiony omyjeme, osušíme, obalíme v trojobalu a osmažíme. Zeleninu osmahneme na másle, posypeme vegetou, podlijeme trochou vody a dusíme 10 min. Vychladlou roládu nakrájíme a podáváme s dušenou zeleninou a smaženými houbami.
Náplň: Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme na oleji, přidáme rozšlehaná vejce se solí, nakrájenou kapii a necháme ztuhnout.
Topinambury na červeném víně, Hlemýždě na červeném víně, Hlemýždě na červeném víně, Srnčí řízky na červeném víně, Hovězí na červeném víně