Hovězí na červeném víně

Potřebujeme:

2 kg hovězí zadní, 3 větší cibule, 1 větší mrkev, 1 větší petržel, 3 zavařené okurky, 2 / 3 dcl okurkové šťávy, 3 dcl červeného vína, 20 dkg plísňového sýra, sůl, pepř, mletou červenou papriku, máslo, hladkou mouku, vegetu, polévkové koření, gulášová směs, hovězí bujón

Jak na to:

Maso nakrájíme na silnější plátky (tak aby se nám dali vytvořit kapsičky). Do takto připravené kapsičky vložíme plísňový sýr, uzavřeme jehlicí nebo nití, mírně poklepeme, opepříme a osolíme (pokud budeme maso vařit v tlakovém hrnci, nemusíme se bát že zůstane tvrdé). Kapsičky opečeme na rozpáleném oleji z obou stran. Ve výpeku (přebytečné množství odlijeme) opražíme na kolečka nakrájenou cibuli, po chvilce přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, petržel a zavařené okurky, chvilku restujeme. Na restovanou masu přidáme veget.období, polévkové koření, gulášová směs, červenou papriku a podlijeme okurkové šťávou a červeným vínem. Necháme cca 10 minut přejít varem, aby se spojily chutě. Vložíme opečené maso a podlijeme vývarem (bujón), tak aby bylo maso zakryté. Když je maso podušené do měkka, vyjmeme ho a šťávu zahustíme jíškou připravenou z másla a hladké mouky. Podáváme s knedlíkem.

Podobné recepty:

Topinambury na červeném víně, Hovězí roláda na červeném víně, Hlemýždě na červeném víně, Hlemýždě na červeném víně, Srnčí řízky na červeném víně