Bažant na smetaně

27.9.2011
Potřebujeme:

1 bažant, 80 g slaniny, sůl, 80 g másla, 5 zrnek pepře, 3 zrnka nového koření, 2 bobkové listy, 1 cibule, 100 ml suchého bílého vína, 1 lžička hladké mouky, 200 ml sladké smetany, 2 lžíce citronové šťávy

Jak na to:

Bažanta prošpikujeme polovinou nakrájené slaniny a osolíme. Do pekáče dáme máslo, zbytek slaniny, černé a nové koření, bobkový list a nakrájenou cibuli. Na to položíme bažanta, přiklopíme a pečeme v troubě. Maso podléváme a před dopečením přilijeme víno. Pak bažanta vyjmeme, do pekáče vsypeme mouku, podlijeme vodou, přidáme smetanu a citrónovou šťávu. Maso naporcujeme a prohřejeme ve smetanové omáčce.

Podobné recepty:

Plněný bažant, Bažant pečený na ovoci, Dušený bažant s jablky a ananasem, Bažant pečený s jablky, Preburdin bažant