Bažant pečený na ovoci

14.9.2012
Potřebujeme:

1 bažant, 1 široký a tenký kousek slaniny, 4 pomeranče, 1 šálek bobulí červených hroznů, 1 šálek masového vývaru, sůl

Jak na to:

Očištěného a vykuchaného bažanta osolte zabalte do slaniny, obvažte a upečte do měkka za častého podlévání.
Pomeranče očistěte a rozdělte na dílky. Z vinných hroznů odstraňte ostrým nožem zrníčka. Upečeného bažanta přeložte do tepla. Z výpeku odstraňte tuk, podlijeme vývarem a vložte ovoce. Prohřejte. Bažanta ozdobte ovocem a pokapejte omáčkou.

Podobné recepty:

Bažant pečený s jablky, Plněný bažant, Dušený bažant s jablky a ananasem, Preburdin bažant, Bažant na smetaně