Bažant pečený s jablky

1 bažant, 50 g uzené slaniny, sůl, pepř, 2 lžíce jeřabinového kompotu, 2 jablka, půl lžičky mleté skořice, 1 hřebíček, 1 dcl jablečného moštu
Jak na to:Očištěného, vykuchaného bažanta omyjeme, nasolíme, opepříme a obalíme slaninou.
Dáme do pekáče prsy dolů, přidáme jeřabinový kompot, oloupaná, na čtvrtky nakrájené, jádřinců zbavené jablka, skořici, hřebíček, podlijeme moštem, přikryjeme a ve vyhřáté troubě pečeme doměkka.
Během pečení obracíme a poléváme vypečenou šťávou. Měkkého bažanta odkryjeme a upečeme dočervena. Podáváme s bramborovou kaší a kompotem.
Bažant pečený na ovoci, Plněný bažant, Dušený bažant s jablky a ananasem, Preburdin bažant, Bažant na smetaně