Jehněčí kýta na citrónu

Potřebujeme:

1 kg jehněčího stehna, 4 lžíce oleje, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžičky sladké papriky, 4 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce nakrájené petrželky, vývar z masové kostky, sůl, pepř

Jak na to:

Očištěné stehno vložíme do pekáče a opečeme ho na rozehřátém oleji. Vybereme ho a v témže oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli a plátky česneku. Přidáme sladkou papriku, nakrájenou petrželku, citrónovou šťávu a podlijeme vývarem. Vložíme maso, osolíme, opepříme, přikryjeme a pozvolna v troubě dodusíme doměkka. Stále podléváme, aby se maso nepřipalovalo. Ke konci odkryjeme a maso dopečeme dozlatova. Upečené stehno vyjmeme a naporcujeme. Omáčku vydusíme na tuk. Podáváme s bramborovým knedlíkem.

Podobné recepty:

Jehněčí s nivou, Jehněčí s nivou, Dušená jehněčí kýta, Jehněčí s kokosem, Jehněčí s kokosem