Jehněčí s kokosem
7.2.2012

1 jehněčí kýta, 3 lžíce strouhaného kokosu, 6 lžic sójové omáčky, 2 lžičky skořice, badyán - rozdrcený, 2 lžíce krystalového cukru, 6 stroužků česneku, 100 g másla, sůl
Jak na to:Rozpustíme máslo, přidáme k němu kokos a zamícháme. Do této směsi přidáme skořici, trochu rozdrceného badyánu, krystalový cukr a trochu sojové omáčky (podle toho jakou hustou směs chceme dostat).
Jehněčí maso odblaníme, vykostíme a osolíme. Potřeme ho připravenou kokosovou směsí a uložíme na plech nebo do keramiky na pečení.
Česnek můžeme přidat do směsi na natírání masa na závěr, nebo ho přidáme na natřené maso. Maso podlijeme trochou vody a dáme do trouby péct.
Jehněčí s kokosem, Jehněčí maso na zelenině, Jehněčí žebírka na bylinkách, Dušená jehněčí kýta, Jehněčí s nivou