Jehněčí s kokosem
5.12.2011
1 jehněčí kýta, 3 lžíce strouhaný kokos, 6 lžic sójové omáčky, 2 lžičky skořice, rozdrcený badyán, 2 lžíce krystalového cukru, 6 stroužků česneku, 100 g másla, sůl
Jak na to:Rozpustíme máslo, přidáme k němu kokos a zamícháme. Do této směsi přidáme skořici, trochu rozdrceného badyánu, krystalový cukr a trochu sójové omáčky (podle toho jakou hustou směs chceme dostat).
Jehněčí maso odblaníme, vykostíme a osolíme.
Potřeme ho připravenou kokosovou směsí a uložíme na plech nebo do keramiky na pečení. Česnek můžeme přidat do směsi na natírání masa na závěr, nebo ho přidáme na natřené maso.
Maso podlijeme trochou vody a dáme do trouby péct.
Jehněčí s kokosem, Jehněčí maso na zelenině, Jehněčí žebírka na bylinkách, Dušená jehněčí kýta, Jehněčí s nivou