Jehněčí s nivou

21.2.2012
Potřebujeme:

jehněčí kýta, knedlík, 300 g sýra Niva (rokfortový sýr), bílé víno suché, červené víno suché, olej, česnek, pepř, sůl, zakysanou smetanu, tymián

Jak na to:

Jehněčí kýta (přes noc namočené v mléce) prošpikujeme česnekem. Osolíme, opepříme, potřeme tymiánem a na rozpáleném ohni osmahneme.
Podlijeme bílým vínem, zakryjeme a dusíme přibližně hodinu.
Utřeme rokfór s kyselou smetanou, když je maso před dokončením, směs vylijeme na maso. Necháme zapéct. Podáváme s knedlíkem a červeným vínem.

Podobné recepty:

Jehněčí s nivou, Jehněčí maso na zelenině, Jehněčí žebírka na bylinkách, Dušená jehněčí kýta, Těstoviny s nivou