Špíz z omelety po španělsky

Potřebujeme:

1 červená paprika, 1 zelená paprika, 1 cibule, 2 lžíce olivový olej, 25 g máslo, 7 vejce, špetka pomletá červená sladká paprika, 15 cl šlehaný krém na šlehání, 20 cherry rajčata, sůl, pepř, vegeta

Jak na to:

Papriku omyjte a nakrájejte na nudličky. Cibuli očistěte a také ji nakrájejte, nejlépe na tenké půlkruhy. Na pánev dejte ohřát olivový olej a máslo. Pomalu přidejte papriku, cibuli a restujte 15 minut.
Troubu zahřejte na 180 C. V misce vymíchejte vejce, mletou červenou papriku, sůl, černý mletý koření (může se přidat i umletý muškátový ořech). Přidejte šlehačku na šlehání a dobře promíchejte.
Do misky přidejte restovanou papriku a cibuli. Po vymíchání dejte směs do skleněné zapékací mísy (rozměry cca 20 x 30 cm), kterou nejprve vymažte máslem. Dejte zapéct na 20 minut, dokud vrch nebude zlatavý.
Po 20 minutách nechte omeletu vychladnout, po vychladnutí ji překlopte na talíř a nakrájejte na kostky. Ty pak napichujte na špejle spolu se cherry rajčátky. Podávejte jako studené nebo i teplé.

Podobné recepty:

Omelety plněné mletým masem, Špenátové omelety se šunkovou pěnou, Drůbeží játra v omeletě, Vaječné omelety, Omeleta plněná játry