Rajčatová polévka se sýrem

Potřebujeme:

1 konzervu rajčat s kousky, 1 cibuli, 1 balíček mražené zeleniny (mrkev, hrášek, kukuřice), 1 lžíci másla, 1 lžíci cukru, špetku soli, pepř, 2 zrnka nového koření, 2 lžíce sladkého kečupu, 10-15 dkg strouhaného sýru (může být i uzený)

Jak na to:

Cibuli osmažíme na másle, přidáme cukr, a když začne karamelizovat přidáme rajčatovou konzervu a kečup. Hned zalijeme vodou (asi 2 litry). Opepříme a přidáme mraženou zeleninovou směs. Zakryjeme a vaříme 15-20 minut. Po servírování přidáme nastrouhaný sýr.

Podobné recepty:

Vaječná - rajčatová polévka, Tukožroutská polévka, Rychlá rajčatová polévka, Rajčatová polévka, Sladká rajčatová polévka