Sladká rajčatová polévka
12.4.2012
velký rajčatový protlak nebo litr rajčatového džusu, vodu, sůl, trošku muškátového oříšku, 2 PL krystalového cukru, těstoviny, tvrdý sýr, lžíci zakysané smetany
Jíšku: olej, hladkou mouku a cibuli
Na oleji zpěňte dvě cibule a zaprášíme jejich hladkou moukou. Do hrnce nalijte buď velký rajčatový džus nebo velký hustý rajský protlak. Osolte, opepřete a nechte přejít varem.
Když polévka sevře, dejte do ní pár libovolných těstovin, uvařte je do poloměkka, přidejte dvě velké lžíce krystalového cukru, a nastrouhejte trošku muškátového oříšku.
Na talíři podáváme s kopečkem zakysané smetany a nastrouhaným tvrdým sýrem.
Vaječná - rajčatová polévka, Tukožroutská polévka, Rychlá rajčatová polévka, Rajčatová polévka, Rychlá rajčatová polévka