Rajčatová polévka se sýrem
7.10.2011

1 konzervu rajčat s kousky, 1 cibuli, 1 balíček mražené zeleniny (mrkev, hrášek, kukuřice), 1 lžíci másla, 1 lžíci cukru, špetku soli, pepř, 2 zrnka nového koření, 2 lžíce sladkého kečupu, 10-15 dkg strouhaného sýru (může být i uzený)
Jak na to:Cibuli osmažíme na másle, přidáme cukr, a když začne karamelizovat přidáme rajčatovou konzervu a kečup. Hned zalijeme vodou (asi 2 litry). Opepříme a přidáme mraženou zeleninovou směs. Zakryjeme a vaříme 15-20 minut. Po servírování přidáme nastrouhaný sýr.
Podobné recepty:Vaječná - rajčatová polévka, Tukožroutská polévka, Rychlá rajčatová polévka, Rajčatová polévka, Sladká rajčatová polévka